Výprava Včelařského kroužku Ambrožíci při ZŠ Frýdecká převzala putovní pohár s motivem velké včely z rukou ministra Mariana Jurečky v polovině listopadu. Pohár vyhráli v hodnocení několika kritérií. Ve středu jim za úspěšnou reprezentaci města poděkoval primátor Havířova Daniel Pawlas.

„Jsem rád, že máme ve městě lidi, jako je vedoucí kroužku Jiří Vavřík. Práce s dětmi je záslužná. Dětem samozřejmě přeji mnoho dalších úspěchů ve včelaření," řekl primátor, kterému děti líčily nejen práci v kroužku ale také zážitky z návštěvy ministerstva.

„Byl to krásný výlet. Byli jsme přímo u ministra a vozili jsme se tam takovým výtahem, který nezastavoval a muselo se z něj vyskakovat. My ale nevystoupili ani posledním patře a čekali, jestli se s námi nahoře převrátí vzhůru nohama. Nepřevrátil," vyprávěly děti.

„Já si myslím, že včel není nikdy dost. Kdysi měla včelín nebo alespoň pár úlů každá chalupa. Dneska už jich tolik není. Byli bychom rádi za vysazování kvetoucích keřů a stromů a louky se stále kvetoucími rostlinami," řekl vedoucí kroužku Jiří Vavřík.