Právě s tímto záměrem majitel objekt před třemi lety kupoval a nyní zřejmě začal své plány realizovat. V úterý se totiž začaly dovnitř navážet výherní automaty.

Od zástupců karvinské radnice se redakci podařilo zjistit, že prostory patří společnosti, která provozuje síť zábavních center Carbon.

„Nejedná se o hernu, ale o komplex, který bude obsahovat více zařízení typu restaurace, klub a ano, také klasické kasino, které se ale bude snažit udržet si vyšší úroveň," řekla Deníku Michaela Zormanová z kanceláře primátora. Připomněla, že podobné zařízení v současnosti funguje ve Frýdku-Místku a v komplexu bude zaměstnáno minimálně 25 lidí.

Ředitel městské policie Petr Bičej ještě v roli náměstka primátora Deníku v roce 2013 řekl, že se provozovatel městu písemně zavázal, že tam nebude vpuštěn nikdo mladší 18 let, bude tam non stop ochranka.

„Jelikož je to místo na periferii, zdálo se nám to přijatelné zřídit tam nový zábavní podnik," řekl Petr Bičej. Dodal, že pokud by tam při kontrole, které město pravidelně provádí, byly zjištěny problémy, může město nechat podnik uzavřít.

Na konkrétní záměry, popřípadě termín otevření se redakce chtěla zeptat přímo provozovatele. Provozní zábavního centra Carbon ve Frýdku-Místku včetně jednatele firmy však odmítli sdělit podrobnost s odkazem na to, že k tomu nemají oprávnění pražských majitelů firmy.

Herna za hernu

Navzdory trendu v jiných městech hazard omezovat či úplně vymýtit, Karviná hazard toleruje, vymezila mu striktní pravidla, jejich dodržování kontroluje. Vznik konkrétně tohoto kasina v Karviné povoluje vyhláška z roku 2012 s přesně vymezenými místy, kde se smí hazard provozovat.

„A je tam i toto místo. Takže aby to šlo nyní zrušit, musel by se vyřadit sám majitel a provozovatel, město mu to kdysi umožnilo a dnes nemůže měnit pravidla hry pro jednoho ze seznamu," řekla Michaela Zormanová z radnice.