„Máme dost vlastních prostor, tu budovu nepotřebujeme. Vyklidili jsme ji a momentálně jednáme s městem o tom, jak s ní naložit," informoval Deník rektor Slezské univerzity Pavel Tuleja.

Slezská univerzita totiž v roce 2007 získala budovu od města převodem za korunu, a pokud by ji chtěla prodat či pronajmout, musí ji nejprve nabídnout městu.

To ale podle slov náměstka primátora Jana Wolfa momentálně nemá pro tuto budovu využití. „Tuto záležitost bude nejprve projednávat rada města, pak zastupitelstvo. Já osobně netuším, jak bychom tuto budovu využili. Ale rozhodovat budou všichni zastupitelé," řekl Deníku Jan Wolf.

Opoziční zastupitel za hnutí ANO Martin Gebauer si myslí, že by se školní budova měla vrátit městu. Mimo jiné proto, aby nad ní mělo město kontrolu. „Faktem je, že pro ni momentálně využití není, nicméně ve městě působí několik poboček soukromých vysokých škol. Nebylo by od věci jim objekt nabídnout k pronájmu," míní Martin Gebauer.

Nabídku ke koupi budovy bývalé ZŠ Žižkova už dostaly například Lázně Darkov. „Ano, to mohu potvrdit. O žádné konkrétní částce jsme ale se zástupci OPF nehovořil. O koupi areálu ale primárně v tuto chvíli zájem nemáme, potřebujeme totiž investovat především do rekonstrukcí vlastních objektů," řekla generální ředitelka Lázní Darkov Pavlína Filipi.