Hned v pondělí začíná pětitýdenní částečná uzavírka ulice K. Śliwky. Průjezd bude omezen od 7 hodin ráno a až do 28. srpna se tam bude jezdit pouze jedním jízdním pruhem jednosměrně od zimního stadionu.

„Oproti původnímu plánu se povedlo s realizátorem stavby domluvit, že ulice Karola Śliwky kolem budovy magistrátu nebude úplně uzavřena a proti původnímu plánu budou stavební práce o deset dnů zkráceny," řekla Alica Medková z karvinského magistrátu.

Úplně ale bude od pondělí uzavřena část ulice Poštovní a to až do 30. září. Dojet ale bude částečně možné k veterinární ošetřovně. Omezení potrvá od 21. července do 17. srpna.

Růžovou barvou je znázorněn uzavřený úsek, modrou směr provozu.

Růžovou barvou je znázorněn uzavřený úsek, modrou směr provozu. Repro: MMK

Od nejbližšího pondělí do neděle 27. července bude v ulici K. Śliwky zrušeno parkoviště s parkovacím automatem, protože po něm bude částečně vedena doprava ze směru od zimního stadionu.

„Především tam ale bude zajištěn bezpečný pohyb chodců s možností přechodu k budovám na druhé straně ulice. Uzavřen totiž bude chodník od křižovatky s ulicí Poštovní po budovu bývalé oční školky. Od 28. července se stavební práce posunou a parkoviště bude opět v provozu," dodala Alica Medková.