Letošní cyklus „Nebude-li pršet" startuje už tuto neděli 22. března a skončí v listopadu. Už tuto neděli jsou všichni místní příznivci cykloturistiky zváni na sraz v 9 hodin na náměstí T. G. Masaryka v Novém Bohumíně.

Odtud se vydají na trasu směr Bohumín Chalupki Olza lesopark Rogów Czyźowice Gorzyce Olza Uchylsko Chalupki Bohumín. Jde o trasu dlouhou asi 50 kilometrů, ale ti méně nároční si ji mohou zkrátit. Odpoledne proběhne vyhodnocení v jedné z restaurací v Bohumíně. V případě deště bude akce o týden odložena.

„Letní seriál cyklovýletů do okolí Bohumína je oblíbený a přivádí k nám nejen tradiční účastníky, ale i nové cykloturisty a členy oddílu. Seriál sestavujeme aktuálně do víkendů, ve kterém se nekonají důležité cyklistické závody. Čeká nás například výprava do miniZOO, country městečka, Ostravy nebo putování za dřevěnými kostelíky," říká organizátor Rostislav Šafrata.

Hned následující neděli 29. března, nebude-li pršet, se cyklisté vydají na oblíbenou trasu s gastronomickým cílem, ostatně název „Jedeme na česnečku" sám napovídá. Start bude v 9 hodin z náměstí T. G. Masaryka v Novém Bohumíně.

Mimo to letos oddíl SK Šafrata chystá putovní tábor mládeže, puťák pro cyklozálesáky, listopadové cyklistické Poslední zvonění a spanilé jízdy. Spolupodílí se také na řadě nejen sportovních akcí ve městě.