Šéfce tamního lékařského týmu doktorce Lence Böhmové v úterý poděkoval i primátor Karviné Tomáš Hanzel udělením Pamětního listu Rady města.

„Cílem soutěžní ankety Ordinace roku je zvýšit informovanost veřejnosti o špičkových ambulancích po celém Česku s proklientským přístupem,“ přibližuje soutěž mluvčí Karviné Šárka Swiderová. Klientsky otevřené a přátelské ambulance přitom do soutěže nominují sami pacienti. Letos se hlasování zúčastnilo 3266 ordinací napříč všemi obory.

„Bylo to pro náš tým překvapení, že nás někdo nominoval. Ještě milejším překvapením pak bylo, že pro pohotovost lidé hlasovali,“ říká s úsměvem lékařka Lenka Böhmová, která je zároveň primářkou dětského oddělení karvinské krajské nemocnice. Böhmová slouží na pohotovosti spolu s dalšími čtyřmi karvinskými dětskými lékaři a svými kolegy z nemocničního oddělení.

Vizualizace budoucí podoby krytého bazénu v Karviné.
Město chce modernizovat krytý bazén

„Samozřejmě, že jsme moc rádi a vítězství si ceníme. Je to pochvala a ocenění naší práce veřejností,“ svěřuje se Böhmová s tím, že lékařský tým, který se na pohotovosti střídá, si ocenění určitě zaslouží.

„Je to hlavně o lidech – o příjemné sestřičce a hodném doktorovi. Dítě vám neřekne přesně, co mu je a co ho přesně bolí, to musí lékař poznat sám. To je na práci to nejtěžší a zároveň velká výzva,“ dodává primářka, která v karvinské nemocnici pracuje od roku 2000.

„Pacienti (spíše jejich rodiče) ocenili nejen primářku a lékaře dětského oddělení krajské nemocnice, ale i dětské lékaře – praktiky z celé Karviné, kteří spolu s ní slouží na dětské pohotovosti. Jsme rádi, že máme ve městě takové špičkové pracoviště,“ dodává primátor Karviné Tomáš Hanzel.

Pavla Krůčková

Karvinská radnice nechala pro místní spolky přestavět bývalý sportovní bar na dům, kde najdou spolky zázemí pro svou činnost. Dům stojí v Karviné-Ráji u fotbalového stadionu.
Místní spolky mají k dispozici nový dům