Místní Sbor dobrovolných hasičů Havířov-Město pořádal už 27. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň 25. ročník neoficiálního mistrovství Čech, Moravy, Slezska a Slovenska. Sbor navíc letos slaví své výročí založení.

„Letos si připomínáme 60. výročí od založení sboru, jsme tedy stejně staří jako samotné město Havířov, byť historie předchůdců sboru sahá až do 19. století," připomenul velitel jednotky a organizátor soutěže Emanuel Došlík.

Do Havířova se v sobotu sjelo přibližně 800 mladých dobrovolných hasičů ze všech koutů České republiky a také Slovenska a Polska.

Prestižní halová soutěž je určena dětem od 6 do 15 let. Soutěží se v tradičních disciplínách. Jedná se o uzlovou štafetu, běžeckou štafetu dvojic a týmovou štafetu 4x4. Kvůli bezpečnosti jsou povinné přilby.

V kategorii mladších žáků zvítězili hasiči z Bludova. Na druhém místě se umístili hasiči z Lukavic a na třetím ze ZŠ Šuňava. 

V kategorii starších žáků vyhráli hasiči z Hutiska-Solance, před týmy z Tísku a Bludova. 

Hasičům z regionu se příliš nedařilo. Z týmů Karvinska byli v mladších nejlepší hasiči z Koptova na 11. místě a hned za nimi domácí. Mezi staršími byli nejlepší domácí na 7. místě.

Výsledky: MLADŠÍ STARŠÍ

"Musím pochválit všechny soutěžící i doprovod všech týmů za hladký a rychlý průběh celé soutěže a samozřejmě za nasazení a bojovnost všech mladých hasičů v soutěži. Nám nezbývá nic jiného, než začít připravovat další ročník, který se bude konat opět poslední únorovou sobotu. Týmy se nám hlásí už nyní," řekl za organizující SDH Havířov Město Emanuel Došlík. 

Novinkou letošního ročníku byl přímý internetový komentovaný videopřenos. Zájemci a především rodiče soutěžících dětí se tak mohli na průběh celodenního klání podívat ze svého domova.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube