„Zaujala mě výzva do pořadu. Řekla jsem si, proč to nezkusit? Naši rodinu jsem přihlásila a všem oznámila až poté, co nás Česká televize pozvala do Brna na konkurz, který se konal 9. ledna" prozradila Sandra Jeklová, toho času užívající si mateřskou dovolenou.

Její maminka učitelka na Základní škole Gorkého Irena Kurková, byla z toho doslova šokovaná, ale přežila to. Třetí aktérka soutěže babička Irena Babilonová, nechtěla tomu vůbec věřit, přesto odvahu své vnučky přijala s velkým obdivem. Rodina v brněnském televizním studiu mezi desítkami zájemců nakonec uspěla a stala se finalistkou. První zatěžkávající zkouška se konala v Havířově.

Televizní natáčení u rodiny Kurkových. Zleva Sandra Jeklová, Irena Kurková a Irena Babilonová.

Téměř sedmihodinové televizní natáčení začalo u manželů Babilonových a druhá delší část pokračovala v rodině Kurkových. Zpívalo se o sto šest. „Společně s maminkou a babičkou jsme pilně trénovaly. Jestli to bude stačit na výhru nebo ne, to ponecháme osudu. Hlavním naším mottem je užít si to a neudělat ostudu," doplnila mladá maminka Sandra.

V pravidlech pořadu je: soutěží tři tříčlenné rodinné týmy. Každý z nich je vytvořen z amatérských zpěváků tří různých generací.