V Českém Těšíně můžete na led vyrazit dokonce zadarmo a to přímo na Štědrý den i na silvestra, kdy bude možné využít ledové plochy hned dvakrát. Od 9 a od 14 hodin. Kromě této akce si lidé mohou přijít zabruslit i v každý další den až do 1. ledna. Na druhý svátek vánoční je navíc v odpoledních hodinách připravena pro rodiče s dětmi Štěpánská party na ledě.

SVÁTEČNÍ VÍKEND NA BRUSLÍCH

Na Štědrý den se po poledni bruslí i na zimním stadionu v Havířově. Veřejné bruslení probíhá i v neděli a v pondělí. Krytý bazén v Havířově-Šumbarku bude mít v období mezi vánočními svátky otevřeno od 27. do 30. prosince. Na vánoční období se veřejnosti uzavře i herna stolního tenisu.

Karvinská tenisová hala a krytý bazén budou zavřeny jen na Štědrý den a na Nový rok. První veřejné bruslení po Vánocích je na Štěpána. Bruslit se bude i na silvestra. Od 25. 12. Funguje také plavecký bazén i tenisová hala. Provozní doba je na www.stars-karvina.cz

Bohumínské aquacentrum bude zavřeno jen v sobotu 24. prosince. Změna otevírací doby se však dotkne také silvestra, kdy se centrum uzavře už v 17 hodin, a 1. ledna budete moci na bazén a ostatní atrakce vyrazit až v odpoledních hodinách.

Také sousední sportovní hala Bospor bude mít o Vánocích zavřeno na Štědrý den, v další dny se však provozní doba oproti původní nezmění. Denně můžete vyrazit také na bohumínský led. Veřejné bruslení totiž probíhá ve všední i sváteční dny.

Orlovský krytý bazén se veřejnosti uzavře na Štědrý den a na silvestra. Tak jako v Bohumíně se i zde bazén 1. ledna otevře až ve dvě hodiny odpoledne. Jinak se otevírací doba nezmění. Na led můžete v Orlové vyrazit na 1. první svátek vánoční a také na Nový rok, kdy se nově na zimním stadionu otevře také půjčovna bruslí.

ZÁMEK JE UZAVŘENÝ

Karvinský zámek Fryštát má o Vánocích sice zavřeno, víkendové prohlídky ale nabídne jak 31. prosince, tak na Nový rok, a to v zimním režimu tedy vždy dvakrát, od 11 a od 13 hodin. Pro veřejnost je stále přístupná výstava s keramickým betlémem. V Lottyhausu jsou stále k vidění sbírky Národní galerie.

Pavla Krůčková