VYBERTE SI REGION

Jednatel David Ondráček: Zámek žádné poradce nezaměstnává

Havířov - Městská společnost Zámek v posledních měsících čelí kritice. K situaci se v rozhovoru vyjadřuje jednatel David Ondráček.

9.2.2016 5
SDÍLEJ:

Jednatel společnosti Zámek Havířov David Ondráček. Foto: Deník/Libor Běčák

Město nechalo vypracovat audit hospodaření Zámku za roky 2012 až 2014, kdy měla společnost jiné vedení. Podle výsledků tehdy hrozil firmě až krach. Podařilo se hospodaření za vašeho vedení zlepšit?
Audit byl zadán z důvodu transparentnosti, kterou občanům slíbila současná koalice na radnici. Tento audit ukázal na zásadní chyby v řízení předchozího vedení. Odhalilo to i neschopnost či nekompetentnost bývalých vedoucích pracovníků zvládat jednoduché, ale zásadní věci, jako je třeba pravidelná měsíční inventura, správná kalkulace jídel, efektivní a ekonomické nákupy zboží, surovin a materiálu.

Pracujeme na zlepšení každý den, ale bohužel často přicházíme na další a další „kostlivce ve skříních", které musíme po bývalém vedení řešit, jako například nastavené zlaté padáky v pracovních smlouvách pro vyvolené.

Přestože zatím není účetní závěrka za rok 2015 ještě hotová, očekáváme, že společnost Zámek Havířov s.r.o. bude v zisku.

Můžete reagovat na aktivitu bývalých zaměstnanců, kteří mimo jiné informovali vedení radnice o vašich placených poradcích?
Anonymní nepodepsaný dopis zaslaný údajně bývalými zaměstnanci je zcela nepravdivý. Můj otec nebyl a není ve společnosti Zámek zaměstnán, tím pádem nemohl být a ani není placen. Zámek nezaměstnává žádné placené poradce.

Zveřejněná výplatní páska se vztahuje k zaměstnankyni, která v minulém roce zaučovala obsluhující personál při práci s pokladním a restauračním systémem, vypomáhala na recepci a také pomáhala zajistit velké gastro akce.

V zámecké restauraci Zámku se loni natáčel pořad Ano, šéfe! V té souvislosti odešel bývalý šéfkuchař a došlo k dalším změnám. Věříte, že natáčení Zámku prospělo?
Cílem natáčení pořadu bylo zviditelnění restaurace Zámek. Koncepce pořadu je postavena na co největší sledovanosti a téměř ve všech dílech se kritizuje, ale následně Šéf radí, co změnit, aby restaurace fungovala. Věřím, že natáčení zámecké restauraci prospělo. Je to reklama, ale i tlak na to, být co nejlepší.

V minulých dnech ze Zámku odešel i nový šéfkuchař. Udržíte v zámecké restauraci nastavenou kvalitu?
Šéfkuchař David Wiśniowski odchází na vlastní žádost za jinou, pro něj zajímavější nabídkou. Za dobu, co zde pracoval, se podílel na výrazném zlepšení kvality a chuti jídel. Ale v životě to tak je, že lidé přicházejí a odcházejí. Restaurace není o jednom kuchaři, chod dnes zastává celý tým kuchařů, který i nadále udržuje nastavenou kvalitu. Že se na Zámku vaří chutně, se můžete přesvědčit osobně.

Osobně nás velice mrzí, že se o Zámku píše v těchto souvislostech, ale věřte, že každý den pracujeme na 100 procent, abychom obraz tohoto krásného místa v Havířově vylepšili.

Autor: Libor Běčák

9.2.2016 VSTUP DO DISKUSE 5
SDÍLEJ:

Stát už vyplácí příspěvky propuštěným horníkům. Další se žádostmi přicházejí

Prvních dvacet propuštěných zaměstnanců OKD v září dostalo na účty příspěvky ke zmírnění sociálních dopadů souvisejících s restrukturalizací a útlumem těžby. Ty jim za stát přeposílal státní podnik DIAMO

Táňa Červená: Oblečení plavek může inspirovat k větší péči o tělo

Karviná - Plavání je jeden z nejzdravějších a nejvíce dostupných sportů pro všechny věkové kategorie. O tom, co všechno nejen tělu pobyt u vody přináší, je i rozhovor s vedoucí karvinských bazénů Táňou Červenou.

Pohárové trápení s Prostějovem

Karviná /FOTO/ – Fotbalisté Karviné se přes druholigový Prostějov protrápili do osmifinále MOL Cupu. O své zasloužené výhře rozhodli až v prodloužení.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies