Čestné uznání nebo Pamětní list Rady města zde získalo celkem sedm osobností a jeden divadelní soubor, kteří podle primátora Tomáše Hanzla významně přispívají k obecnému rozvoji kultury v Karviné.

„Jsem moc mile překvapen a rád, že jsem se toho mohl zúčastnit. Je to vlastně cena pro všechny naše kulturní a společenské činnosti, a také další motor, který nás požene dopředu,“ svěřuje se jeden z oceněných Roman Szarowski, zástupce předsedy fryštátské PZKO. Ta organizuje či se podílí v průběhu roku na řadě akcí a podle Szarowského má i díky klubu mladistvých v Karviné určitě budoucnost.

Jedním z necelé desítky oceněných se v pátek stal i pastor zdejší Slezské církve evangelické Jan Cieślar, který svou funkci zastupuje neuvěřitelných 32 let. „Pro mě, jako faráře, se duchovní služba pojí s řadou kulturních prací všeho druhu.

Ať už je to hudba či iniciativa Dokořán – naše církev tímto způsobem vlastně pokračuje dál na širších vodách a za to jsem moc rád,“ říká Cieślar s tím, že vůbec nejvíc si váží spolupráce s městem a obecně moc dobrých vztahů v Karviné.

Čtyři páry jednovaječných dvojčat v jedné první třídě mají na ZŠ Hrubína v Havířově.
Povedená třída: čtyři páry jednovaječných dvojčat

Spolupráce a vstřícného prostředí karvinských obyvatel si cení i předsedkyně zdejší Obce Slováků Vilma Krňávková. „Samozřejmě, že mám velkou radost. I proto, že je to ocenění vůbec slovenské kultury a znamení toho, že jsou zde naše činnosti vnímány,“ říká Krňávková.

Podle mluvčí karvinského magistrátu Michaely Zormanové vzniklo oceňování osobností v kultuře v Karviné před více než 15 lety a jeho hlavní myšlenkou je možnost poděkovat všem, kteří vkládají energii do společenského a kulturního života města.

Čestné uznání primátora města Karviné:
Roman Szarowski – za dlouhodobou činnost v oblasti kultury a přínos pro rozvoj kultury ve městě
Mgr. Denisa Machů – za dlouhodobou činnost v oblasti kultury a přínos pro rozvoj kultury ve městě
Miloslava Sztemonová – za dlouhodobou činnost v oblasti kultury
Růžena Mikulová – za dlouhodobou činnost v oblasti kultury
Marie Musiolková – za celoživotní tvorbu v oblasti kultury

Pamětní list Rady města Karviné:
Mgr. Vilma Krňávková – za dlouhodobou činnost a vynikající výsledky v oblasti kultury
Mgr. Jan Cieślar – za celoživotní tvorbu v oblasti kultury
divadelní soubor K.V.A.S. – za dlouhodobou činnost v oblasti kultury a za reprezentaci města

Pavla Krůčková

Rozálie Stejskalová, 4. června 2017, Havířov, váha: 3,81 kg, míra: 51 cm
Právě jsme se narodili, podívejte se na fotogalerii miminek