Zvíře si při pádu lehce poranilo přední nožky, po záchranné akci hasičů ale nakonec spokojeně odklusalo na další travní lebedy se svým kamarádem býčkem.

Neobvyklou příhodu řešili orlovští hasiči ve čtvrtek ráno v Orlové-Porubě. „Spokojená kravka tak usilovně trhala nadstandardně kvalitní trávu a ještě intenzivněji ji přežvykovala, že si nevšimla krycí fólie na zahradním bazénu, a probořila se až do vody, která jí pak sahala k širokým bokům,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Na místo se pak dostavili orlovští hasiči i specialisté na odchyt zvěře od ostravských hasičů. Ti přivezli i speciální vyprošťovací síť, vhodnou pro koně a dobytek.

Příjezd do cíle na letošním Manu si Horst Saiger užíval. Vyhrál Privateer championship.
Horst Saiger: Připadám si tady jako na prázdninách

„Orlovští hasiči mezitím vymysleli jednodušší řešení. Pomocí kalového čerpadla odčerpávali vodu z bazénku a odněkud z přístěnku donesli prkna, z nichž sbili dřevěnou lávku. Po vyčerpání vody v bazénku položili krávě provizorní mostek před nohy, majitel ji začal lákat nahoru kbelíkem s chutným krmivem a několik hasičů motivovalo nebohé zvíře k vylezení ven intenzivním tlačení svými silnými pažemi, hlavně do zadních partií,“ líčí dále akci mluvčí hasičů.

Záchranná operace se podařila, kravička nakonec vylezla po šikmém mostku na břeh a s naprostým klidem odkráčela za svým býčkem. Hasiči sbitou lávku rozebrali a desky bez hřebíků položili na stejné místo, odkud si je předtím půjčili. Zásah i s odčerpáváním vody jim zabral zhruba hodinu a půl.

Dosavadní práce zkomplikovala i nepřízeň počasí.
Stavaři se snaží dohnat zpoždění na stavbě náměstí