Obyvatelé Bohumína ukázali, že mají smysl i pro nevšední hry a zábavu.

Jde o hru tamní radnice s ekologickým podtextem, která nese název Třiď a bav se. Ta je postavená na principech tzv. geocachingu. Lidé z radnice každý týden ukryjí na zajímavá místa Bohumína několik schránek s triky v barvách separačních kontejnerů. Vždy v pátek okolo půlnoci pak radnice na svém facebooku zveřejní šifry vedoucí k nalezení míst a milovníci nové neobvyklé hry vyrážejí hledat.

Trika podporující třídění odpadu nacházejí lidé na různých místech Bohumína. Zdroj: Archiv soutěžících„Schránky lidé nacházeli 
i na odlehlých a kuriózních místech. Jedna z nich byla „utopena“ v sudu s dešťovou vodou 
u kostela ve Starém Bohumíně, jiná zase visela na borovici u Vrbického jezera, další byla skryta v blízkosti železničního přejezdu v Pudlově,“ říká mluvčí tamní radnice Jana Končítková.

„Pod přejezdem je roura na odtok vody a v ní to bylo nalepené 
na stropě,“ napsala pak na facebook jedna z úspěšných soutěžících. Další nálezkyně se radovala z pokladu ukrytého v blízkosti limnigrafu u řeky Odry.

„Keška nalezena při nočním dobrodružství za svitu úplňku pod železným mostkem,“ hlásila.

Hra zkrátka obyvatele města chytla za srdce a ukázala se jako skvělý nápad. Akce potrvá do konce října a její organizátoři vybrali celkem 100 míst, kam schránky schovávají.

Akce

Třiď a bav se vyvrcholí 
v sobotu 29. října v tamním hobbyparku. Na děti i rodiče čekají různá vystoupení, atrakce, hry a soutěže. K vidění bude speciální technika, nebude chybět třeba popelářský vůz, lidé budou moci absolvovat komentovanou prohlídku separační linky a dorazí i speciální show Tony Obal na cestách.