„Nechtěla jsem být obézní maminka a mateřskou trávím ráda aktivně. A bruslení mě navíc hodně baví,“ říká krátce před výjezdem Lenka Náčinová. 

Je středa ráno, příjemné počasí
a park je poměrně prázdný. Pro bruslení s dětmi ideální stav. 

„U strolleringu se scházíme jednou týdně a to mi přišlo málo. Uvažovala jsem, co dalšího bychom mohli dělat, protože těch možností s kočárky zas až tolik není. Bruslení je ale moc fajn, a tak máme zase o aktivitu navíc,“ vysvětluje vedoucí otevřené skupiny pro aktivní maminky Veronika Kunschkeová.

A jak se vlastně s kočárkem jezdí? „Mně osobně super. Zapřu se o kočárek a mám lepší stabilitu. A spokojená je i dcerka, která vždy krátce po vyjetí krásně usne,“ dodává.

„Jestli s kočárkem nebo bez, pro mě osobně to moc velký rozdíl není,“ doplňuje další z přítomných maminek Petra Owczarzy. Ta vede cvičení i plavání malých dětí, a jak sama říká, hledala i nějakou aktivitu, kterou by sama nemusela vést, byla při ní
s dcerkou na vzduchu a byl u toho i zdravý pohyb.

To vše si mohou vyzkoušet

všechny maminky z Karviné 
i okolí, které hledají příjemné venkovní aktivity se svými dětmi. Stačí, když se přidají k facebookové skupině Cvičení s kočárky v Karviné a pak už budou dostávat veškeré potřebné informace o termínech cvičení, bruslení i dalších aktivitách. Jak říkají maminky ze skupiny, zájemkyním zpočátku brusle i zapůjčí, aby si vše mohly samy vyzkoušet.

V plánu jsou pak i společné cyklovýlety a další. A případní muži na mateřské? „Samozřejmě jsou zváni i oni, ale stejně tak i babičky, dědečkové a další příbuzní,“ sdělují usměvavé a aktivní karvinské maminky a vzápětí vyrážejí na další středeční jízdu.