Stavba nových parkovacích míst začala v těchto dnech. V ulici F. S. Tůmy vzniká celkem 20 kolmých míst k stání. „Náklady jsou 880 tisíc korun a termín dokončení je v červnu letošního roku," uvedla vedoucí Odboru rozvoje a investic orlovské radnice Martina Szotkowská.

To ale není jediná dobrá zpráva. Další parkovací místa vznikají v ulici K. Dvořáčka před domy 1224 až 1227.

„Tam přibude 28 kolmých parkovacích stání. Do jejich vybudování město investuje 1 480 tisíc korun a budou dokončena v půli července," dodává vedoucí odboru s tím, že ve stejném termínu by mělo být dokončeno dalších 22 nových kolmých stání, taktéž v ulici F. S. Tůmy, před domy 1209 až 1213. Tato stavba přijde na 840 tisíc korun.

Potřebu nových parkovacích míst dokázal i nedávný test hasičů, kteří do těchto míst projížděli zásahovými vozy a hodnotili tamní situaci. Do těch dob poměrně tolerantní městská policie začala být daleko důslednější v udělování pokut.

To však vyvolalo nejen nevoli mnoha tamních obyvatel. Někteří předvedli i své povahy. Mnohdy se stávalo, že když strážníci uložili pokutu jednomu, ten ze vzteku sledoval situaci a sám pak volal strážníky na další špatně parkující sousedy.

Na obranu tamních řidičů je ale potřeba říct, že najít tam parkovací místo je zejména odpoledne a navečer opravdu umění. „Je jasné, že ani nová místa problematiku nevyřeší , ale potvrzuje to fakt, že město se snaží problematiku řešit a něco pro to dělá," podotkla mluvčí orlovské radnice Nataša Cibulková.