Za přítomnosti úřadující Miss Reneta 2015 Nikoly Uhlířové z Frýdku-Místku byl v pondělí odpoledne v havířovském kině Centrum představen nový ročník. Pořadatelská Střední škola v Havířově-Prostřední Suché a její Klub přátel školy připravují už 24. ročník této soutěže, která má díky studentkám ze Slovenska a Polska mezinárodní účast.

„Nadcházející ročník bude mít podtext Abeceda Ro(c)ku. Z toho vyplývají dvě témata. Jednak opravdu to rockové téma a jednak rok jako období dvanácti měsíců. Finalistek máme také dvanáct, proto si můžeme s tématy různě pohrávat," vysvětlil zakladatel soutěže Libor Lenčo.

Slavnostním večerem v KD Leoše Janáčku bude 8. dubna provázet Jan Čenský. Tradičním hostem je také Vladimír Hron, který zazpívá světové rockové hity a balady v abecedním pořadí. Ze Slovenska přijede Jaro Gažo a vystoupí také další umělci.

Dívky se do soutěže hlásí už nyní a na internetových stránkách soutěže mají vlastní galerie. Další se mohou přihlásit do termínů jednotlivých výběrových kol.

„Dívky se mohou hlásit zhruba do poloviny ledna. Vybírat se bude dvanáct finalistek a dvě náhradnice. Castingy budou v polském městě Rydultowy, Praze, slovenské Žilině a poslední 21. ledna v Havířově. V průběhu finálového večera absolvují čtyři disciplíny," dodal Lenčo.