V budově bude velký společenský sál, knihovna a zázemí pro místní zájmové organizace jako jsou například Svaz žen nebo divadelní soubor Kolovrat.

„Byli bychom rádi, kdyby práce byly dokončeny na počátku roku 2017. Letos by měla vzniknout studie," uvedl starosta obce Marian Lebiedzik.

Během zpracovávání studie zastupitelstvo definitivně rozhodne o tom, co vše se bude v novém centru nacházet. To, že by tam mělo vzniknout z iniciativy obce nové restaurační zařízení, ale starosta vyloučil.

„Po dokončení studie proběhne výběrové řízení na zpracování projektu, vznikne projekt a pak bude následovat výběrové řízení na zhotovitele. Rekonstrukce by měla začít příští rok," vysvětlil Lebiedzik.

Z objektu už také zmizela ubytovna, ve které podle Agentury pro sociální začleňování žilo 9 rodin, tvořených celkem 54 lidmi. „K 19. lednu původní majitel vyklidil jak hospodu, tak i ubytovnu," potvrdil starosta obce.

Obec za budovu zaplatila šest a půl milionu korun namísto původně požadovaných devíti milionů. Dohodnutá cena je prý asi o 300 tisíc korun nižší, než je odhadovaná hodnota objektu. Jeho oprava obec přijde asi na 20 milionů korun.

„Je to jen odhad. Během studie se může ukázat, že finanční nákladnost bude jiná," upřesnil starosta Marian Lebiedzik