Vedení Karvinské hornické nemocnice už ve čtvrtek upozornilo náměstka hejtmana pro zdravotnictví Martina Gebauera na kritický nedostatek kapacit.

„V naší nemocnici nastala situace, kdy za první tři dny, co nepřijímala nemocnice v Ráji bylo hospitalizováno na interním oddělení 23 pacientů a řada dalších, dovezených v akutním stavu, byla pošetřena ambulantně. Protože máme v nemocnici jen jednu stanici interního oddělení s kapacitou 32 lůžek, nastane velice brzy situace, že nebudeme mít koho propustit a přestaneme akutní pacienty přijímat také my,“ stojí v dopise adresovaném náměstkovi Gebauerovi a podepsaném ředitelem KHN Tomášem Canibalem. Ten varuje, že situace může dojít tak daleko, že nedostatkem kapacity interny mohou být pacienti ohroženi na životě.

Ilustrační foto.
Lékařská pohotovost zavře pacinetům dveře, naštěstí dočasně

Podle náměstka hejtmana Martina Gebauera ale není důvod k panice. Už dříve, při oznámení o prázdninovém výpadku na interně v Ráji, řekl, že na léto bude personálně posíleno interní oddělení v orlovské části nemocnice. „Také v Havířově bude na interním oddělení navýšen počet lůžek,“ dodal.

Během celého července bude Bohumínská městská nemocnice a s ní celé město bez lůžkové interny.
Interna na měsíc zavírá. Nemá lékaře