Své výrobky představují na vánoční výstavě dámy z Kroužku šikovných rukou z řad karvinských seniorek. Zdroj: Deník/Richard Kutěj Jednu z místností obsadily svými výrobky dámy z Kroužku šikovných rukou, který sdružuje členky karvinských klubů seniorů.

„Letos jsme s našimi výrobky získaly ocenění na výstavě v Lysé nad Labem a tak jsme naše dílka chtěly ukázat i karvinské veřejnosti," říká vedoucí kroužku a pracovnice sociálního odboru karvinského magistrátu Marie Pollaková, která má aktivity pro kluby seniorů ve městě na starost.

Výstava nabízí například šaty z papírových tácků a další netradiční díla a ozdoby, nejen s vánoční tématikou. „Náš kroužek je super, máme skvělou šéfku a moc dobře se nám tam pracuje. Je to výborný způsob trávení volného času," pochvalovala si během příprav jedna z členek kroužku Miloslava Snášelová.

Nina Polášková, další z členek členek Kroužku šikovných rukou, přiznala, že jí rukodělné práce baví odmala.

„A když jsem letos vstoupila do klubu seniorů, hned mne nadchla i možnost chodit do kroužku. A ačkoli mne takový koníček baví už léta, před vstupem do kroužku jsem netušila, co vše se dá dělat například z recyklovaného materiálu," dodává.

Orchestr Májovák, peklo, horníky i mnohé další. To vše uvidí návštěvníci zámku ve vedlejší galerijní místnosti, kterou svými betlémy zaplnily děti ze Základní školy Slovenská. Práce tvořili žáci 1. až 6. třídy a vystavují 195 kusů postaviček, zvířátek, domků a dalších.

Obě výstavy jsou k vidění vždy v provozní době zámku a potrvají do 8. ledna.

Keramické horníky vyráběly děti z karvinské ZŠ Slovenská. Zdroj: Deník/Richard Kutěj