Smrček, který je nyní hospodářským náměstkem primátora, bude náměstkem ministryně Věry Jourové pro oblast bydlení. „Chci zúročit praxi v oboru, kdy jsem byl technickým náměstkem havířovské Městské realitní agentury," řekl v pondělí Smrček.

Ministryně by Smrčka chtěla v úřadu co nejdříve. Ten si však vymínil pár dnů, aby mohl řádně předat funkci svému nástupci. Ten by měl být zvolen na mimořádném zasedání zastupitelstva.

„Samozřejmě, že je možnost mít post náměstka neobsazený, ale situace v Havířově je poměrně komplikovaná právě probíhajícími významnými akcemi, které má hospodářský náměstek na starosti. Proto chceme jeho nástupce zvolit co nejdříve. Zasedání se bude konat 5. března," řekl primátor Zdeněk Osmanczyk.

Smrček začínal v polovině 90. let na havířovském magistrátu jako vedoucí kanceláře primátora a mluvčí radnice. Po krátkém působení v soukromém sektoru byl technickým náměstkem ředitele Městské realitní agentury.

„Převzali jsme tehdy veškerou starost o bytový i nebytový fond města. V nájemních domech se podařilo úspěšně zavést domovníky, výrazně snížit výši dlužného nájemného. S pomocí dotací jsou také téměř všechny domy revitalizovány," dodal Smrček k oblasti, ve které by měl i nadále působit.

Do městského zastupitelstva byl zvolen v roce 1998 za Hnutí pro Havířov, ze kterého později přešel do ČSSD.