Ale už o den dříve, v sobotu, se rozsvítí vánoční strom v Petřvaldě před kulturním domem. Adventní program začíná už po poledni za doprovodu cimbálové muziky Jagár. Strom se rozsvítí v 17 hodin a poté přítomným zahraje kapela Hradišťan v čele s Jiřím Pavlicou.

Hned dva živé vánoční smrčky, které už třikrát bodovaly v soutěži O nejhezčí strom republiky, se na náměstí T. G. Masaryka v Bohumíně rozzáří v neděli v 17 hodin.

Rozsvícení stromečků proběhne krátce po 17. hodině a po něm se návštěvníci mohou těšit na zpěvačku Leonu Machálkovou a její vánoční recitál. Tečku za programem udělá kolem 18. hodiny ohňostroj.

„Slavnostní atmosféru na bohumínském náměstí navodí andělé, kteří se budou proplétat mezi lidmi a dětem budou nadělovat sladkosti," říká mluvčí Bohumína Lucie Balcarová.

To na náměstí v Českém Těšíně patří předvánoční čas tradičně společným setkáním u velkého vánočního stromu. Jeho slavnostnímu rozsvícení bude od 16 hodin předcházet vystoupení kroužků DDM a žáků ZUŠ. Strom se rozsvítí v 17 hodin a poté začne koncert Marty Töpferové a kapely Milokraj.

Od neděle každý večer bude vánoční strom osvětlovat i prostor u obecního úřadu v Petrovicích. Rozsvícení proběhne v 17 hodin, poté následuje ohňostroj.

V pondělí 30. listopadu rozsvěcují vánoční strom na náměstí 28. října v Orlové. Bohatý program začíná už v 16.30 hodin vystoupením Smíšeného pěveckého sboru Gymnázia Orlová. Starší zpěváky pak vystřídají menší děti z Dětského pěveckého sboru Sněženka a představí se také Taneční klub Kmit.

Hlavními pěveckými hvězdami večera letos budou Dominik Vršanský a Ilona Csáková. Celý večer završí ohňostroj.