Film pro děti se měl promítat jen v pátek, i proto na něj přišlo zhruba tisíc návštěvníků. Promítačka však spustila jen úvodní znělky, zatímco hlavní film ne. 

Přes snahu techniků se závadu nepodařilo odstranit a lidé tak museli odejít domů. Městské kulturní středisko Havířov už kvůli tomu změnilo program a Padouch se bude promítat v neděli a pondělí. 

Letní panoramatické kino na pohlednici z konce šedesátých let minulého století.
Historie a současnost ve fotografickém srovnání

"Je nám nesmírně léto zklamání návštěvníků, kterých navíc přišlo tolik. Bohužel, došlo k závadě, kterou naši pracovníci ani ve spolupráci s techniky, nedokázali odstranit. Jak se ukázalo, při nahrávání filmu do promítačky došlo k výpadku proudu a film se nenahrál v pořádku celý. Promítačka je na léto pronajata od renomované společnosti, která zajišťuje techniku i pro karlovarský filmový festival. Právě s jejími techniky se situace okamžitě řešila. Zjistilo se, že promítačka má čtyři uložiště. Snímky, které byly uloženy na třech jiných, byly v pořádku. Chybu vykazoval jen hlavní film," řekla Deníku ředitelka MKS Yvona Dlábková s tím, že technici na poruše pracovali i v sobotu. 

Lidé kritizovali, že si promítač měl stroj zkontrolovat. "Hodinu jsme čekali, kdy nám říkali, že to opravují. Pak nám řekli, že to neopraví a šli jsme domů," stěžují si návštěvníci.

Promítačka a celé zařízení bylo kontrolováno okamžitě po instalaci před sezonou a také v pátek odpoledne. Chyba však nastala až poté," vysvětlila Dlábková.  

Lidé dostali zpátky peníze za vstupné a to, kteří si lístek ponechali, budou moci přijít na Padoucha v neděli nebo pondělí. "Všem se velice omlouváme a jako kompenzaci nabízíme zhlednutí filmu v jiném termínu, který jsme narychlo zajistili a navíc i další film z letošní nabídky zdarma," dodala Dlábková. 

MKS Havířov

Ilustrační foto
Může dojít ke kolapsu interny, tvrdí ředitel Karvinské hornické nemocnice