S novinkou přichází například v Českém Těšíně, kde se vedle čtvrtečního velikonočního jarmarku nově koná i velikonoční výstava prací zájmových dílen místního domova pro seniory a Klubu seniorů Kutilky. Ta probíhá dnes a zítra vždy od 9 do 16 hodin v tamním Centru sociálních služeb.

Pro děti, rodiče a všechny zvědavce je připravena karvinská akce Hledání velikonočních vajíček. Ta odstartuje v neděli 16. dubna v 15 hodin v místním Univerzitním parku a samotné hledání bude probíhat po skupinkách dle věku dětí.

Trochu tradičněji můžete už zítra a pozítří velikonoční svátky přivítat na jarmarku na karvinském Masarykově náměstí. Připraveny jsou stánky se svátečním zbožím, zábavný program, hudba i ukázky řemesel. Děti potěší dobový kolotoč a řada soutěží.

Také v Havířově je období před Velikonocemi vymezeno pro lidová řemesla, obyčeje a dobrou zábavu pro všechny. Oblíbené velikonoční městečko letos na zdejším náměstí Republiky odstartovalo už v pátek odpoledne a bohatý program nabízí do středečního večera. Především ti nejmenší pak ocení ranč se zvířátky, který je na náměstí otevřen vždy od 15 do 18 hodin.

Svěcení velikonočních pokrmů v Českém Těšíně.
OBRAZEM: Tradiční svěcení velikonočních pokrmů v Českém Těšíně

PAVLA KRŮČKOVÁ