Přestože je Havířov druhé nejlidnatější město Moravskoslezského kraje, i tam se najdou místa, kam je pošťákům líno zajít až k bráně domu. Byť až k domu vede cesta, doručovatelé nechávají zásilky ve schránkách u cesty.

Zatímco pošťáci mají klíč, kterým si otevřou celou čelní stěnu schránky, která slouží pro dva domy, adresáti si mohou svými klíčky otevřít jen svá dvířka. Ta jsou samozřejmě mnohem užší, a proto se stává, že vložený balík nelze vyjmout.

"Už se mi to stalo počtvrté. Já už nevím, co si o tom mám myslet. Posledně jsem si taky skrz tuto schránku dopisoval na lístečku s pošťačkou. Chtěl jsem, aby balík vyjmula a doručila mi ho domů. Ona mi na to psala, že když ho do schránky vložila, můžu si ho já vyjmout. Trvalo to týden, než pochopila. A teď mě celá anabáze čeká znovu. Už to mám pro poštu sepsáno," postěžoval si Kus Deníku.

O loňském případu psal Deník v článku: Balík s autobusem uvízl v poštovní schránce

Protože v balíku jsou modely, nemůže je Jaroslav Kus vytahovat ze schránky násilím. "Mohl bych krabičku uvnitř balíku poškodit a tím i model uvnitř a taky bych třeba nemohl zásilku reklamovat," vysvětlil.

Deník se na situaci a možné řešení ptal oficiálně České pošty už loni. Dodnes žádnou odpověď nedostal. Zda ji dostane letos, to není vůbec jisté.

Zdroj: Deník/Libor Běčák