Zvelebení prostoru mezi justiční budovou, lesoparkem, KD Leoše Janáčka a hřištěm stavební průmyslovky je plánováno několik let. Město od samého počátku zvažovalo netradiční formu financování. Na budování parku se totiž měli podílet sponzoři a soukromí dárci, kteří by věnovali nebo zaplatili část vybavení nebo jednotlivé atrakce. Proto je pracovním názvem park Sponzorů.

Zda bude tento název platit i v budoucnu, ještě není jisté. Myšlenka, že do budování parku budou sponzoři zapojeni, však nadále trvá.

Čtěte také: V centru města vyroste těžní věž

„Je to zajímavá plocha, kterou už dnes lidé využívají k odpočinku. Proto jim chceme nabídnout více možností. V současné době víme, jak by měl park vypadat, jaké prvky by měl obsahovat. Projekt bude teprve vypracován a jednotlivé detaily se proto ještě mohou lišit. V parku bychom chtěli mít vodní prvek, proto jsme navrhli malý amfiteátr s vodním divadlem, které by spočívalo v tryskách chrlících vodu a barevným nasvětlením. V místě by se mohly pořádat například netradiční noční svatby a samozřejmě další akce. Počítáme také s veřejným grilem, odpočinkovou plochou pro rodiče s dětmi, dětským hřiště, různými atrakcemi nebo labyrintem," popsala vedoucí odboru komunálních služeb havířovského magistrátu Zdena Mayerová.

Čtěte také: Na Šumbarku byl otevřen park Krásná rokle

Město bude zjišťovat, jakou částí by se na budování parku mohli podílet sponzoři a soukromí dárci. Z průzkumu zjistí, jaká investice by zůstala na bedrech města a případně, zda by se mohla radnice ucházet o dotaci.