Úvod slavností obstarala ostravská Janáčkova filharmonie, která zahrála slavné filmové melodie. Dětem odpoledne zpestřil Michal Nesvadba se svým programem, kterého vystřídal slovenský 50členný cimbálový orchestr Zlaté husle.

Pak už patřilo podium Vašo Patejdlovi a jeho kapele. "Do Havířova jezdím poměrně často. Mám tady v regionu dokonce svůj fanklub a jsem rád, že si lidé zavzpomínají na staré časy a hity," řekl po svém vystoupení Vašo Patejdl.

S electroswingem se představili pražští Mydy Rabycad. Po slavnostním zahájení nastoupil Miro Žbirka se svou kapelou. 

V průběhu jejich vystoupení se konala tradiční soutěž v přetahování lanem. Loňské vítězství obhájili Pivaři, kteří si svým výkonem vysloužili pěknou zásobu piva. 

Havířovské slavnosti 2014. Výherci přetahované.

Slavnosti pochválil i Petr Rychlý

"Jsem tady v Havířově jako moderátor potřetí a mám z toho velkou radost. Tady je neuvěřitelně dobrá atmosféra. Je vidět, že pořadatelé to dělají srdcem. Organizace je navíc velmi kvalitní. Já jsem ještě nikde neviděl, aby se kapely na podiu střídaly tak rychle. Skutečně, klobouk dolů," chválil moderátor akce Petr Rychlý.

Několik tisíc lidí na zcela zaplněné ploše ragbyového hřiště dočkalo tří zlatých hřebů večera. Své hity zazpívala Bonnie Tyler. Následoval koncert britské kapely Saxon a ve finále vystoupili finští Lordi. Do zázemí přijeli už nalíčení a nastrojení do svých kostýmů. Jejich nástup krátce zdržel technický problém. Pak už Lordi spustili svou očekávanou show. 

"Výborné, skvělá atmosféra. Není to tady jako jinde v Evropě. Tady v Havířově se mi líbilo, že fanoušci fandili hned od začátku," řekl v zákulisí bezprostředně po vystoupení Mr. Lordi. 

Konec slavností v neděli večer

Slavnosti budou ukončeny v neděli. Po poledni zahrají Butterfly Kiss, Blackshard, Periferic, Inner Empire, Fossil, Anna K, Škwor a Horkýže Slíže.

Program slavností

Zdroj: Youtube