Nezvyšování cen potvrdil například karvinský magistrát. V Karviné tak zůstane stejný poplatek za svoz odpadu, a to 500 korun na rok, stejné zůstanou nájmy v městských bytech, pronájmy veřejných prostor pro podnikatele a také vše ostatní.

„Na dvojnásobek se zvyšuje jen daň z nemovitosti, což ale není tak zcela místní poplatek. V Karviné k tomu navíc dochází vůbec poprvé od možnosti, která byla obcím dána od ledna 2008. A většina měst a obcí už zvyšovala svůj koefi-cient daně z nemovitostí v dřívějších letech," uvedla mluvčí karvinského magistrátu Šárka Swiderová.

Své peněženky v souvislosti s poplatky mohou nechat v klidu také obyvatelé Bohumína.

„Co se týče cen za dovoz odpadu, tak díky dobré separaci a zachování cen svozu našimi technickými službami můžeme setrvat na stejných snížených cenách z roku 2014," řekl starosta Bohumína Petr Vícha.

Stejné nájmy nejméně do r. 2018

Město Bohumín sice mimo jiné v současnosti ve velkém investuje do oprav a úprav tamního bytového fondu, ceny nájemného se ale ani tak v nejbližších měsících zvyšovat nebudou.

„Obyvatelům našich městských bytů garantujeme, že i přes hromadné opravy věžáků a paneláků nezdražíme nájemné v městských bytech. To zůstane až do roku 2018 na stejné částce. Až poté uvidíme, co ukáže legislativa a budoucnost," dodal bohumínský starosta k tomuto tématu. Město Bohumín pak neplánuje zvyšování poplatků ani v jiných oblastech.

Stejné ceny jako v letošním roce a žádné navyšování poplatků potvrdil redakci Deníku také havířovský magistrát a stejně tak i radnice v Orlové.