Přestože vše nasvědčuje tomu, že dva jezdci havarovali vlastní vinou, když nezvládli řízení ve vysoké rychlosti, musí to potvrdit policejní vyšetřování. Policisté proto vyzývají svědky, kteří nehody viděli, aby se přihlásili a případně poskytli fotografie nebo videozáznamy.

K oběma nehodám došlo na uzavřené závodní trati. Jezdci utrpěli vážná zranění. K první nehodě došlo v retardéru mezi stanovišti č. 15 a č. 16 v 9:02 hodin. 52letý Jarolím Holba upadl se svým strojem ČZ 175 třídy Klasik.

Druhou nehodu měl 20letý Olin Hanák. Ten nezvládl jízdu po mokré trati, vyjel vpravo ze silnice a narazil do plotu. „Mezi stanovišti č. 14 a č. 15 došlo kolem 17:10 hodin k pádu jezdce jedoucího třídu Grand Final na motocyklu značky Honda CBR 600RR," uvedl policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Oba závodníci jsou stále ve vážném stavu. V pátek dopoledne to potvrdil mluvčí Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě Tomáš Oborný: „Starší pacient je nadále po operačním zákroku hospitalizován na jednotce intenzivní péče neurochirurgické kliniky. Stav mladšího zůstává kritický, byť je více stabilizovanější. Je v péči specialistů kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny."

Objasnění nehod mohou pomoci diváci, kteří je viděli. „Policie ČR vyzývá všechny svědky těchto dopravních nehod, kteří havárie přímo viděli, případně disponuji videozáběry či fotografiemi, aby se neprodleně přihlásili policejnímu komisaři por. Bc. Zdeněk Volek, tel. 596 805 519 nebo 974 744 459. Svědectví lze podat osobně na policejní služebně Obvodního oddělení Havířov Město, ul. Sv. Čecha, na 3. oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování," doplnil výzvu pro svědky mluvčí Kus.