Na post nejvyšší se vrátila Šárka Kapková (Starostové a nezávislí - STAN), která Rychvald vedla v minulém volebním období. Na postu místostarosty jí bude sekundovat reprezentant sociální demokracie Tomáš Gulčík.

Proč změna? „Po volbách se nepodařilo utvořit silnou koalici. Poměr koalice vs. opozice byl 8:7, což je dosti nestabilní. ČSSD nyní posílila a vytvořila silnou desetičlennou koalici se zástupci hnutí STAN a TOP09," řekl Deníku Absolon. Dodal také, že posílená ČSSD by ráda uplatnila ve vedení města svůj volební program.
Starostka Rychvaldu Šárka Kapková.

V nové městské radě zasednou kromě Kapkové a Gulčíka také Jiří Absolon (ČSSD, Jana Máchová (STAN) a Ladislav Sitko (TOP09).

Odvolaný starosta Milan Starostka tvrdí, že je hluboce zklamán nekorektním jednání ze strany koaličního partnera ČSSD. „Nejsem si vědom, že by z mé strany došlo k jakémukoli pochybení, jak profesního, tak lidského. Proto nechápu, že nám tato změna byla sdělena těsně před jednáním zastupitelstva," komentoval situaci odvolaný starosta.

V prohlášení rychvaldské buňky hnutí ANO stojí, že ČSSD nečekaně vypověděla koaliční smlouvu bez udání důvodů, přestože během celého trvání koalice byly plněny dohody. „K vypovězení smlouvy dle našeho názoru došlo z obavy, že nejsme partner, s nímž je možné manipulovat. K této úvaze nás vede i fakt, že najednou se dokázaly dohodnout dva nesmiřitelné tábory ČSSD a STAN (Starostové a Nezávislí)," stojí v prohlášení podepsaném předsedou místní organizace hnutí ANO Lukášem Oprchalským a odvolaným starostou Milanem Starostkou.

"Mám radost, že jsme dali dohromady koalici stran a osobností, které reálně volby vyhrály a občané si tedy přejí, aby naše město řídily. Tak jsem to navrhovala hned po volbách. Přes nové uspořádání na radnici věřím, že při práci pro obyvatele Rychvaldu budeme konstruktivně spolupracovat se všemi zastupiteli," řekla staronová starostka Šárka Kapková.

V patnáctičlenném rychvaldské zastupitelstvu jsou tři zástupci ANO, dva z TOP09, dva komunisté, čtyři ze STAN a čtyři z ČSSD.