Píše se v nich například, že v nevěstincích, které fungují v domech patřících Sznapkou ovládaným firmám nebo přímo jemu, se odehrávají nelegální obchody. Sznapka ovšem nekalosti odmítá a už prý kvůli letákům podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Přestože je autor letáků oficiálně neznámý, sociální demokraté mají jasno: za touto kampaní stojí bývalý kontroverzní člen ČSSD Marian Kuś.

„Objevily se další letáky, které útočí i proti mé osobě, a navíc špiní celou místní organizaci ČSSD," tvrdí předseda českotěšínské ČSSD a místostarosta města Petr Procházka.

Kdo je pravděpodobným autorem letáků, se prý dá vysledovat z obsahu štvavých tiskovin. „Hlavním tématem těch letáků je kritika uzavření heren na území města, což iniciovala právě naše strana. No a když si uvědomíme, kdo provozuje nebo v čích domech fungují v Těšíně herny, je jasné, že všechno toto musí mít na svědomí Marian Kuś," říká Procházka.

Další okolnosti sporu místní sociální demokracie s Marianem Kuśem, bývalým členem ČSSD, dnes šéfem hnutí SOS Český Těšín, které dotyčný dokonce reprezentuje v městském zastupitelstvu, jsou detailně popsány v prohlášení, které se pod hlavičkou ČSSD objevilo mimo jiné na Facebooku. Připomíná se v nich také aféra s kupčením s hlasy voličů v posledních komunálních volbách, které má podle sociálních demokratů na svědomí rovněž Kuś a jeho parťáci.

Také proto českotěšínská ČSSD ve snaze zabránit opakování kupčení s hlasy pozvala oficiálním dopisem šéfa protikorupční organizace Transparency International Davida Ondráčku k osobní účasti a sledování průběhu voleb ve městě.

Marian Kuś o víkendu nezvedal telefon, ale už dříve MF DNES v této záležitosti řekl, že o zmíněných letácích ví, protože taky nějaký dostal. „Samozřejmě jsem je nevydával, ale s čistým svědomím bych se pod ten leták podepsal," řekl Kuś pro MF DNES. Nezakrývá, že na rozdíl od exstarosty Jindřicha Sznapky se on v komunálních volbách bude opět ucházet o hlasy voličů.