Malá Alice váží 2940 gramů a měří 49 centimetrů.

"Jednalo se o klasický, nijak nevyvolávaný porod, u kterého byl přítomen i tatínek. Maminka Kateřina Kašná i její dcerka jsou v pořádku. Malá Alice se narodila doslova jen několik sekund po půlnoci, my to počítáme v první minutě," řekla Deníku náměstkyně ředitele nemocnice Renata Tydlačková. 

"Je to neopakovatelný zážitek na celý život. Jsem nesmírně šťastná. Ani ve snu mě nenapadlo, že to bude první dítě roku," řekla Deníku unavená ale šťastná maminka. 

Na první miminko přímo z Havířova si v místní porodnici budou muset ještě nějaký den počkat. "Několik maminek má plánovaný termín, takže další miminka jsou jen otázkou času," dodala Tydlačková. 

Dá se očekávat, že Alice bude prvním miminkem nejen v Moravskoslezském kraji, ale také v ČR. 

V Ostravě se jako první narodil Leon

Prvním chlapcem byl Leon s mírami 49 centimetrů a 2950 gramů, který přišel na svět 00:48 ve Vítkovické nemocnici v Ostravě.

Maminka má už jedno starší dítě. 

Miminko má už i Krnov

Ve 02:55 se narodilo první dítě i v nemocnici v Krnově na Bruntálsku.

Matka si ale podle mluvčí nemocnice Evy Kijonkové nepřála sdělit jakékoliv údaje.

Tři miminka ve fakultní nemocnici

Hned tři miminka už dnes stihli odrodit ve Fakultní nemocnici Ostrava. Nejprve tam na svět přišla v 03:11 holčička Anna s mírami 4240 gramů a 53 centimetrů, přesně o hodinu později se tam s naprosto stejnými mírami narodila Adrianne, obě maminky byly prvorodičky.

V nemocnici už na svět přivítali i prvního chlapce, Denis s mírami 4140 gramů a 52 centimetrů se narodil v 05:20 a byl prvním dítětem maminky z Velké Polomi.

V Třinci se jako první narodil Teo

Prvním miminkem na Frýdecko-Místecku v roce 2016 se může pochlubit Nemocnice Třinec.

„První miminko v Třinci se narodilo ve 3.28 hodin. Jmenuje se Teo Macura, měří 53 centimetrů, váží 4060 gramů a je prvním dítětem maminky Dany z Třince," sdělila Deníku mluvčí nemocnice Jolana Filipová. (lew)

V Opavě přivítali Rozálku

Ve Slezské nemocnici v Opavě se prvního dítěte dočkali v 05:02, holčička Rozálie vážila 3420 gramů a měřila 50 centimetrů.

Na Fifejdách se narodila Valentýna

V Městské nemocnici Ostrava se v 06:28 narodila Valentýna. Vážila 3210 gramů a měřila 49 centimetrů.

Prvním frýdeckým miminkem je Rebeca

Prvním miminkem narozeným letos ve frýdecko-místecké porodnici je děvčátko Rebeca. Informovala o tom mluvčí nemocnice Jolana Filipová.

„Rebeca Kunstová se narodila 1. ledna 2016 ve 12.46 hodin, váží 3400 gramů a měří 48 centimetrů. Je čtvrtým dítětem maminky Jaroslavy Kunstové z Frýdku-Místku, doma na ni čekají už tři sourozenci. Maminka i miminko jsou zdravé a v pořádku," uvedla Jolana Filipová. (lew)