Po hokejových utkáních řídí dopravu u Víceúčelové haly policisté. Zdá se, že dopravu tam budou muset řídit i v době předvánočních nákupů. Vše nasvědčuje tomu, že se světelná křižovatka i na ni navazující malá křižovatka u rotundy stane ještě větším kolizním místem, než jakým je nyní.

Kvůli otevření nového Obchodního centra Rotunda už byly obě křižovatky upraveny, a to novým vodorovným značením. Ve světelné křižovatce byl dosavadní jeden pruh k odbočení vlevo na Těšínskou ulici přeměněn na dva.

Důvodem byla snaha zvýšit kapacitu křižovatky. Jak však ukazuje už nynější praxe, mezi čárami se nedokáží udržet nejen řidiči velkých autobusů, ale ani řidiči osobních aut.

Jízdní pruhy však zřejmě prošly povinným schvalovacím procesem a řidičům tak nezbude nic jiného, než se s novinkami smířit.

Komplikace se očekávají také v menší křižovatce, kde se rozdělují proudy vozidel k zimnímu stadionu a Kauflandu, do Hálkovy ulice a na autobusové nádraží. Jestliže se tam dosud dostávali řidiči autobusů často do křížku s motoristy v osobních autech, teď k tomu přibydou i lidé mířící k novému Obchodnímu centru Rotunda a zásobovací vozy.

Zdroj: Youtube