Tvůrci letního programu mysleli především na rodiny s dětmi. Tuto neděli a pak i v sobotu 9. července mohou děti za vzorné vysvědčení zdarma na komentované prohlídky zámeckého parku, nebo přímo na noční prohlídku zámku Fryštát a také noční jízdy kočárem za dobrou cenu.

„Noční kočárové jízdy budou navazovat na noční prohlídky zámku od půl desáté večer až do jedné hodiny po půlnoci. Tyto je ale nutné si rezervovat e-mailem či telefonicky v pokladně zámku," připomněla mluvčí města Šárka Swiderová.

V kočáře se můžete po Fryštátu nechat svézt během celého července a srpna, a to vždy v pátek a v sobotu odpoledne v časech od 15 do 18 hodin. Poprvé dnes a zítra.

PROHLÍDKA S HRABĚNKOU

O letních víkendech také zámkem provází hraběnka Marie Louisa Larisch -Wallersee jako tajemná postava, která může otevřít 13. komnatu toku, kdo nasbírá sedm klíčů k sedmi zámkům zapojeným do republikového projektu.

Vyvrcholením léta na hradech a zámcích je už tradičně Hradozámecká noc, ta bude poslední srpnovou sobotu i na zámku Fryštát.

Až do 17. července je navíc v prostorách zámecké galerie přístupná výstava Zámky a paláce hraběcího rodu Larisch-Mönnichů.