V dnešním dílu pořadu Ano, šéfe! (vysílá se ve 21.30 hodin pozn. red.), který už dávno není jen o vaření, se šéfkuchař Zdeněk Pohlreich nebude stačit divit, jak místní politici provozují restauraci v městském zámku. Dost o tom hovoří i oficiální upoutávka TV Prima: „Restaurace Zámek Havířov je rarita, patří totiž městu. A to ji opravdu vést neumí. Personál kouká, jak se ulít, a jídlo za moc nestojí. Nový jednatel si zoufá: ,Restaurace má náklady jako atomová ponorka a tržby jako šlapadlo na Žermanické přehradě.' Najde Šéf recept, jak toto ,šlapadlo' změnit v loď?"

Vedení se v městské společnosti střídá podle aktuální politické situace. Za toho minulého spěla městské firma nezadržitelně ke krachu, jak stvrdil i auditor.

Nové vedení nastoupilo po posledních komunálních volbách v roce 2014. A ani nynější zámecké pány Pohlreich nešetří. „Já vůbec nechápu, jak tady může být někdo osm měsíců, a koukat se na takové jídlo!" žasne třeba nad servírovanými pokrmy. Záchvat smíchu ho popadl nad zámeckou variací chřestu. „To vypadá jak zelenej hot dog, ty vole!"

„Říkáte to hezky, ale zní to jako na schůzi. To jsou ty vaše politické praktiky. Chcete to ukecat na pivo a párek," narážel na předvolební politické akce. „Víte, kolik zaplatí podnikatelská sféra a všichni občané republiky na daních peněz, které vy na provoz tohohle podniku prachsprostě vyházíte? To je nepřijatelné!" kritizoval šéfkuchař.

Na cestě k lepším zítřkům

Od natáčení v září 2015 se toho na zámku hodně změnilo. Odešel původní šéfkuchař. Odešel i jeho nástupce, který měl restauraci restartovat. Odešli také další zaměstnanci. Zůstavší vedení ale tvrdí, že vše je na dobré cestě k lepším zítřkům.

„Cílem natáčení pořadu bylo zviditelnění restaurace Zámek. Koncepce pořadu je postavena na co největší sledovanosti a téměř ve všech dílech se kritizuje, ale následně šéf radí, co změnit, aby restaurace fungovala. Věřím, že natáčení zámecké restauraci prospělo. Je to reklama, ale i tlak na to, být co nejlepší. Restaurace není o jednom kuchaři, chod dnes zastává celý tým kuchařů, který i nadále udržuje nastavenou kvalitu. Že se na zámku vaří chutně, se můžete přesvědčit osobně," řekl v rozhovoru pro Deník jednatel společnosti David Ondráček.

Podívejte se na oficiální upoutávky k pořadu:

Upoutávka
Zelenej hot dog
Zlatý hřeb
Těstovinový salát
Šéf zpívá
Počítání
Chaos
Chaos pokračování