Ze starých prostor se toto zařízení, které je určeno dětem a mládeži, přesunulo do nově vybudovaných prostor v areálu MŠ Čáslavská. Díky financím ROP NUTS II Moravskoslezsko, města a Nadaci rozvoje zdraví zde za necelých 365 dnů vyrostla zcela nová, moderní a nízkoenergetická budova, která bude poskytovat sociální služby dětem a mládeži od 6 do 26 let.

Střep má v Českém Těšíně již dlouholetou tradici. Své služby, které mají nejen volnočasový charakter, ale jedná se také o sociální poradenství pro klienty ze znevýhodněného prostředí, nabízí pracovníci Občanského sdružení AVE již 15 let.

„Díky novým prostorám můžeme naše služby rozšiřovat nejen, co se kapacity týká, ale především naše klienty můžeme rozdělit také věkově. Ostatně 6 až 26 let je docela široký záběr a staré prostory nám členění klientů podle věkových skupin příliš neumožňovalo," uvedla zástupkyně ředitelky Občanského sdružení AVE Dorota Madziová.

Aktivity nabízené nízkoprahovým zařízením spadají do registrovaných sociálních služeb, které jsou na území města Český Těšín poskytovány pro klienty bezplatně.

„Nízkoprahové znamená, že k nám mohou přijít děti rovnou z ulice. Stačí se zaregistrovat pod anonymním kódem, který jim vytvoříme a dodržovat pravidla zařízení. Za služby děti neplatí," informovala nás dále Madziová.

Ti, kteří zrovna cestu do Svibice nemají, mají možnost sledovat 14. prosince pořad České televize Šikulové, protože to byli právě Šikulové, kteří otevření nového Střepu pokřtili.

Informace o provozu Střepu jsou na stránkách www.osave.cz.