„Šel jsem zkontrolovat, jestli mi už přišla výplata. Když jsem chtěl do koše vyhodit výpis z bankomatu, všiml jsem si, že na něm leží obálka. Zvědavost mi nedala, vzal jsem ji a nakoukl dovnitř. A byla tam spousta peněz. Ani na chvíli jsem neváhal a šel jsem ji odevzdat do spořitelny, u které jsem obálku našel. Byl jsem z toho nervózní, nechtěl jsem riskovat nějaké problémy. Jako první mi hlavou proběhla myšlenka, že kdybych byl na místě toho, kdo peníze ztratil, byl bych rád, kdyby se našel někdo, kdo je poctivě vrátí," popsal Pavel Žiška, který do Bohumína dojíždí za zákazníky firmy, v níž pracuje.

Přestože o nálezu peněz informovala mimo jiné i média, nikdo se o ně nepřihlásil. Ani ve spořitelně, ani později na městském úřadě. Přestože úředníci po majiteli peněz intenzivně pátrali.

„Záměrně jsme nezveřejnili částku, a to kde se peníze našli. Domnívali jsme se, že ten nešťastník bude po svých penězích pátrat a určitě se ozve. Ale bohužel, nestalo se," uvedla vedoucí organizačního odboru bohumínské radnice Mirka Šmídová.

Úředníci se domnívají, že majitel nalezených peněz není z Bohumína. „Informaci o nálezu jsme zveřejnili, kde se dalo. Pokud se nám přihlásí, bude muset znát přesnou částku, nominální hodnoty bankovek i detaily o obálce, v níž se peníze našly. Jako svědectví nám poslouží i záznam z kamery u bankomatu, který máme k dispozici," dodala Šmídová.

Místostarosta Bohumína Lumír Macura ve středu Pavlu Žiškovi za jeho záslužný čin poděkoval a předal mu dárkový balíček spolu s volňásky do aquacentra a na adventure golf, knihu o Bohumínu.