Celorepublikový happening proběhne najednou ve 280 městech a obcích, a to v úterý 30. května.

Pod heslem „děti žijí uměním“ projekt podpoří výrazné osobnosti napříč uměleckými obory, na pozvání patronky Magdaleny Kožené přijali roli garantů Alice Nellis, Maxim Velčovský a Otto a Jiří Bubeníčkovi.

Do akce ZUŠ Open se zapojily i základní umělecké školy z Karvinska. Například ZUŠ Rychvald se ve spolupráci se ZUŠ V. Petrželky z Ostravy-Hrabůvky připravila projektový den s názvem Kytice aneb pouliční májová veselice. V 15 hodin se od budovy ZUŠ Rychvald vydá městem průvod masek, na náměstí, kde zahraje a zazpívá posluchačům několik písní a bude pokračovat k Husově sboru.

„Tam se budou zhruba od 16 hodin konat na farské zahradě workshopy výtvarného, hudebního a literárně dramatického oboru naší školy. V půl šesté začíná v kostele koncert, na kterém vystoupí pěvecké sbory ZUŠ V. Petrželky a naší školy,“ přiblížila ředitelka ZUŠ Rychvald Vlasta Matonogová
ZUŠ Pavla Kalety v Českém Těšíně si při této příležitosti připomene 15. výročí Tanečního orchestr. Jak jinak než koncertem, který se koná od 17 hodin v sále KaSS Střelnice.

Žáci ZŠ Školní v Havířově-Šumbarku vyhráli třetí místo v národní soutěži Policie ČR s dopravní tématikou. Za odměnu jim zazpívali Maxim Turbulenc.
ZŠ Školní uspěla v národní soutěži o dopravní výchově

V Havířově připravila tamní ZUŠ absolventský koncert žáků hudebního oddělení spojený s vernisáží výstavy absolventů výtvarného oboru. Od 18 hodin v pobočce v ulici J. Vrchlického

V Karviné se v rámci projektu ZUŠ Open 2017 představí žáci hudebního, tanečního, literárně-dramatického a výtvarného oboru ZUŠ B. Smetany od 16.30 hodin na prostranství před Regionální knihovnou v Karviné-Mizerově. Akci uzavře vystoupení Estrádního orchestru.

ZUŠ Petřvald připravila slavnostní koncert a vernisáž výstavy prací svých žáků. Na bohatém programu se podílejí všechny obory školy. Program se bude v průběhu dne opakovat (v 9 a v 16.30 hodin) v kulturním středisku v Petřvaldě.

Vstup na tisícovku akcí po celé ČR je zdarma. Detailní program ZUŠ Open 2017 je k dispozici na www.zusopen.cz

Střelecká soutěž žáků havířovských základních škol ze vzduchových zbraní.
Školáci soutěžili ve střelbě ze vzduchových zbraní