Dopravní omezení začalo platit v pondělí ráno. Hříšníků bylo ráno tolik, že je strážníci nestačili všechny zastavovat a přestupky s nimi řešit. Všichni se shodně vymlouvali na to, že si značek všimli pozdě. 

Deník o uzavírce informoval v článku: Vjezd do Havířova od Karviné bude 3 měsíce uzavřen

"Dodržování dopravních omezení se budeme věnovat po celou dobu rekonstrukce silnice. Hlídkovat tam budou naši dopravní policisté, policisté z obvodních oddělení a také městská policie," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Značek si nevšimlo více řidičů, většina se však před uzavřeným úsekem otočila a jela jinou trasou. 

Nedostatečné vyznačení objížďky

Někteří motoristé upozornili, že na uzavřený úsek na Dělnické ulici nejsou včas upozorněni dopravním značením. Deník si už v pondělí situaci ověřoval a značení má skutečně některé nedostatky. 

Motoristé jedoucí z centra by například ocenili upozornění na objížďku už na Dlouhé třídy u hlavní pošty, aby raději volili cestu na velký kruhový objezd a Orlovskou ulici.

Nepříliš šťastně byla zvolena značka umístěná mezi kruhovým objezdem a mostem nad železniční tratí. Schází šipka vyznačující objízdnou trasu vlevo na ulici U Skleníků. Značka naopak nabádá k otočení zpátky do centra města. 

"Pokud by tam byla oranžová šipka s textem Karviná, vyznačující směr objížďky vlevo, tak by bylo jasně pochopitelné, že na Karvinou rovně neprojedu a mám jen kolem Globusu," vysvětloval jeden z řidičů. 

Některým dopravním značkám zřejmě rozumí jen úředníci, kteří jejich umístění navrhli. Zdroj: Deník/Libor Běčák
Některým dopravním značkám zřejmě rozumí jen úředníci, kteří jejich umístění navrhli.

Dlouhotrvající omezení

Omezení bude trvat delší dobu. Silničáři opravují celý úsek od kruhového objezdu u bývalého salonu Fiat až do Stonavy. V Horní Suché se budou stavět dva nové kruhové objezdy. Dopravní omezení se bude průběžně měnit podle postupujících prací.

Kdo nemusí, ten se úseku raději vyhne. Provoz v přímém směru mezi Vodní s Dělnickou ulicí řídí semafory, kvůli kterým vznikají kolony s několikaminutovým čekáním.

Mezi Havířovem a Karvinou je lepší jezdit přes orlovskou část Lazy, případně volit trasu po jiných ulicích a opravovanému úseku se vyhnout. 

Zdroj: Youtube

Mohlo by vás zajímat: VIDEO: Bikeři se prohnali nádražím mezi cestujícími

Srážka kamionu s osobním autem zablokovala silnici

Je jaro, tak honem s odpadem do přírody. Lidé a černé skládky