Na přání pejskařů ji město dalo opravit. Oplocený výběh pro psy v Rafinérském lesíku dostal i nové bezpečnostní prvky. Úpravy přišly na 30 tisíc korun.

„Zaznamenali jsme podněty od majitelů psů, kteří využívají výběh v centru města, že by potřeboval vyspravit. Proto jsme udělali rozsáhlou revizi areálu a pustili jsme se do jeho modernizace. Vzhledemk tomu, že jde o jedinou oplocenou plochu v hustě obydlené zástavbě vyhrazenou pro tyto účely, považujeme tuto investici za užitečnou,“ uvedl místostarosta Lumír Macura s tím, že za úpravy areálu město zaplatí zhruba třicet tisíc korun.

Revitalizace výběhu začala před čtrnácti dny a nyní je u konce. Zbývá dokončit už jen pár kosmetických drobností. Pejskaři si kromě opravy jednotlivých částí přáli i lepší zabezpečení výběhu. „Opravili jsme proto západky na vrátkách, které při silnějším větru nedržely. Nastavili jsme také dřevěný plot a ukotvili pletivo, aby psi nemohli při volném pohybu utéct majitelům pryč z areálu. Součástí modernizace bylo i odstranění rzi z kovových prvků a nový nátěr sloupků a brány,“ vysvětlil Tomáš Průšek z odboru životního prostředí bohumínské radnice.

Město se snaží vycházet pejskařům vstříc, ať už právě údržbou výběhu a volných ploch k venčení, distribucí sáčků na psí exkrementy či doplňováním odpadkových košů na frekventovaných trasách venčení. „Aktuálně jsme nainstalovali tři nové koše se zásobníky na papírové sáčky včetně lopatek určených ke sběru exkrementů, jeden z nich je i v blízkosti oploceného výběhu,“ doplnil Průšek.

Pátý ročník Velké ceny Bohumína přinesl dramatické okamžiky, zatajený dech, měl ale i příjemnou a přátelskou atmosféru.
Soutěž, kde rozhodují nervy ze železa, štěstí a mnohdy až poslední holub