Běžný člověk se může velkým vykřičníkům, jaké ve svém logu používá Ostrava, na dresech sportovců podivovat. Ti, kteří se kolem havířovského basketbalu pohybují, vědí, že vykřičníky mají dva významy.

„Je to recese, nic jiného za tím není. Zdejší region je totiž trošku zvláštní. Samozřejmě je to také o té dlouholeté spolupráci s Ostravou," řekl předseda basketbalového klubu Vlastimil Drobčinský.

Jak připomněl, havířovský basketbalu byl vždy úzce spjat s Ostravou. „Je to skutečně historické. Havířovští hráči byli vždycky směřováni na Novou huť Ostrava nebo Basketbalové centrum mládeže," uvedl. O tom, že dresy s vykřičníky jsou jen dočasné, svědčí to, že už brzy budou Havířovští hrát v nových dresech, na kterých bude logo Havířova. „Je to jakési upozornění na to, jak to tady v Havířově s tím sportem vypadá. Naopak před Karvinou smekám, jak tam se o sport starají. Ať je to fotbal, házená. Karviná se stará o sport mnohem více než Havířov. To, co nové vedení Havířova vymyslelo, že se mají sportovci domluvit mezi sebou, kolik kdo chce peněz, vždyť to je šílenství," reagoval Drobčinský.

Podle náměstka primátora Daniela Vachtarčíka basketbalisté důvod k protestům nemají. „Skutečně nevidím důvod k takové reakci. V loňském roce šlo do basketbalu v Havířově 1,35 milionu korun, což je přibližně sedm tisíc korun na člena. Nemyslím si, že by to bylo málo," řekl Vachtarčík.

O tom, kolik peněz dostanou sportovní kluby na svou činnost v letošním roce, budou havířovští zastupitelé rozhodovat na zasedání věnovaném právě rozdělování dotací v pondělí 22. února.

Dlouhý protest

Zdroj: Josef Pintér

Start Havířov po boji prohrál s Královskými Sokoly
Basketbalisté Startu Havířov podlehli opavskému béčku
Basketbalisté Havířova těsně podlehli Vysočině
TJ Start Havířov po vyrovnaném boji porazil VŠB Ostrava
Úvodní zápas havířovským basketbalistům nevyšel
Historický úspěch havířovských basketbalistů
Basketbalisté Havířova vstoupili úspěšně do play-off
Basketbalisté Startu vedou II. ligu