22letý závodník zahynul o týden dříve při závodech na ostravském okruhu Františka Bartoše, když nezvládl svůj stroj a vylétl z tratě. Přes poskytnutou první pomoc podlehl zraněním přímo na místě kolize.

Zdroj: Deník/Libor Běčák

Závodníci, kteří jezdí na přírodních okruzích, se shodují, že riziko nehody je vysoké a snad každý zažil nějaký pád. Jen výjimečně však tyto nehody končí tak tragicky. I Hanák zažil několik nehod a právě na Těrlickém okruhu měl už jednou namále. Lékaři ho tenkrát v roce 2014 udrželi při životě doslova zázrakem a sami byli překvapení, jak rychle se mladý bojovník zotavoval. Při nehodě o dva roky později v Ostravě však tolik štěstí neměl.

V neděli přijeli do Těrlicka Hanákovi příbuzní, známí a kolegové z týmu, kteří si jeho památku připomněli přímo na startovním roštu, před startem třídy do 600 ccm. Závodníci rozvinuli plakát se Hanákovou fotografií, ke které pak pozůstalí položili věnec a svíce.

Závodníci pak vytáčeli motory svých závodních speciálů do otáček a následně pomalu objeli jedno čestné kolo věnované právě Olinovi. „Oline, ty to tam nahoře slyšíš. Ať je ti tam dobře. Nezapomeneme na tebe," poděkoval po pietě komentátor akce Josef Kubíček.

Čtěte také: 
Na Kahanci padl rekord tratě i žádost o ruku
Kahanec má o jednoho jezdce méně. Olin Hanák se zabil v Ostravě
Po roce od nehody přijede na Kahanec i Olin Hanák
Závodník Olin Hanák už plánuje další start
Stav závodníka Olina Hanáka zůstává kritický
Policisté shánějí svědky nehod závodníků na Kahanci