Dobrovolnické centrum ADRA Havířov má proškolených více než 50 dobrovolníků, kteří pomáhají v domovech pro seniory, v chráněných bydleních, ale také osobám v domácnostech, které si nemohou zajistit základní potřeby. V rámci spolupráce se SeniorCentrem Havířov navštívili klienty dobrovolnice z ADRY, které jim předaly ručně vyrobené papírové růže se vzkazy od dětí z mateřských a základních škol.

„Víme, že to byla jen malá chvíle, kterou jsme mohly strávit se seniory a seniorkami v tomto milém domově, ale pro nás znamenala mnoho. Uvědomujeme si, jak velké může být osamění starých lidí a jak je nesmírně důležité být jim na blízku. Byl to skutečně úžasný zážitek, těšilo nás vidět jejich šťastné tváře. Odcházely jsme s hřejivým pocitem u srdíčka,“ popisuje jedinečný zážitek koordinátorka dobrovolníků ADRA Ing. Jana Žoričová.

Projekt „Bo sme partyja“ vznikl z důvodu chybějících pracovníků v sociálních zařízeních a nemocnicích ve Slezsku. Proto se letos na podzim Moravskoslezský kraj spojil s Dobrovolnickým centrem ADRA, městy a dalšími organizacemi s cílem oslovit lidi, aby v náročné době koronaviru začali pomáhat jako dobrovolníci.

Kateřina Třísková