V neděli 25.7. 2021 se v Karviné-Ráji konala tradičně Pouť sv. Anny. U této příležitosti se dopoledne konaly 2 bohoslužby - polská a česká, které slavil R.D. Mgr. Martin Šmíd, farář Římskokatolické farnosti Karviná. Z důvodu epidemiologických opatření se mše již druhým rokem konaly v zahradě PZKO. 

U této příležitosti tradičně Místní skupina PZKO prodává i pouťová srdíčka, která pečou, zdobí a balí ženy tohoto spolku. Nechyběly i domácí koláče, které se bleskově rozprodávaly již v sobotu odpoledne.

Dinopark v Doubravě nabízí procházku mezi modely pravěkých dinosaurů v životních velikostech.
Pravěcí dinosauři v Doubravě vás ohromí i vezmou do dětské fascinace minulostí

Odpolední program byl letos lidový. Až do večera k poslechu hrála "Kapela Bezmiana" a krásné vystoupení předvedl folklórní soubor "Suszanie". Tento program finančně podpořil Generální Konzulát PR v Ostravě. Hosté si mohli pochutnat na specialitkách jako "bigos", bramboráky, jelitka se zelím nebo klobásky na grilu. Žízeň bylo možno "splachnout" tradičními i netradičními nápoji. Děti i dospělí samozřejmě mohli zkusit vyhrát na kole štěstí nebo na kuželkách a nechyběly i drobné atrakce pro děti.A kdo nestihl zajít na zahradní slavnost, může se zastavit 4.9.2021 na náměstí v stánku PZKO Karviná-Ráj u příležitosti festivalu národnostních menšin "Prolínání kultur 2021".

Ksenia Stuchlik