V letní sezoně tu na vás čeká spousta tras pro horskou cyklistiku a pěší výlety. Javorový vrch je známým centrem paraglidingu a pokud máte dost odvahy, můžete se proletět na tandemu. V areálu Horského střediska Javorový vrch naleznete také lanové centrum Javorový.

Svou polohou v nadmořské výšce téměř 950 m.n.m je nejvýše položeným lanovým centrem v Beskydách a patrně i v České republice. Překážky se pohybují ve výškách od 5 do 10 metrů, takže adrenalin se začne uvolňovat už při výstupu na první plošinu. Umocnění pocitu beztíže nad zemí zajistí 5 lanových sjezdů na kladkách v délce od 15 do 40 m. Vlastní lanové centrum tvoří základní okruh o délce cca 280 metrů, přičemž si sami můžete volit cestu a druh překážek v závislosti na vašem požadavku obtížnosti, fyzické náročnosti a atraktivnosti překážek.

Jaroslav Dušek na lodičkách.
OBRAZEM: Jaroslav Dušek opět exceloval na karvinských lodičkách

Nejmenší návštěvníci se mohou vyřádit v dětské zóně, kde je pro ně připraveno několik nenáročných lanových překážek tak, aby byla maximalizována jejich bezpečnost. V areálu střediska se nachází Turistická chata postavená roku 1895 s útulnou restaurací pro 90 osob s výbornou kuchyní. Turistická chata s lyžařskou chatou nabízí nocleh 90 rekreantům.

Chorvatská flora a fauna.
Pozdrav a fotky fauny a flóry chorvatské od naší čtenářky ze Severní Moravy