Již od prvního vydání byl tento propagační materiál turisty velmi žádán. „Udělali jsme v průběhu let několik dotisků, ale v loňském roce jsme po analýze změnili vzhled z kapesní brožury formátu DL na mapu. Ptali jsme se návštěvníků našich informačních center, na veletrzích, turistů, jak by si představovali pro ně ideálního průvodce, pokud by chtěli vydat na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd. Díky tomuto průzkumu vznikla mapa, která obsahuje 19 různých tras, jak se dostat na Lysou horu,“ vysvětluje změnu ředitelka Turistického informačního centra Frýdek≈Místek Monika Konvičná.

Na základě kladného ohlasu od turistů přihlásilo Turistické informační centrum Frýdek≈Místek mapu do prestižní přehlídky turisticko-propagačních materiálů TURISTPROPAG. „Do soutěže bylo přihlášeno 178 materiálů od 98 vydavatelů – obcí, měst, neziskových organizací nebo podnikatelů v cestovním ruchu,“ říká jednatel pořádajícího Pruhu Polabí Pavel Hlaváč.

Z tohoto množství materiálů byla mapa Lysé hory odbornou porotou oceněna třetím místem v kategorii Mapy měst a regionů. „Jsme moc rádi za toto ocenění, jelikož díky tomu máme zpětnou vazbu, že svou práci děláme dobře. O tom svědčí i to, že toto není první ocenění v této soutěži. V loňském roce jsme si již odnesli 1. místo v kategorii videospotů, kdy vyhrál propagační spot Objev 4 tajemství Frýdku-Místku, v roce 2016 získala 2. místo brožura Vstupte do Beskyd,“ vyjmenovává další úspěchy v soutěži Monika Konvičná.

Mapu mohou získat turisté zdarma na pobočkách Turistického informačního centra Frýdek≈Místek či prostřednictvím jeho mobilních informátorů v Beskydech. Pokud by se však chtěli dozvědět i více, než je v mapě uvedeno, mohou se vydat na Lysou horu i v rámci komentovaných výstupů na Lysou horu.

Lucie Talavašková