Mezi zapůjčenými věcmi byly např. brusle na klíček, houpací koně, kočárek košatina,vyřezávané loutky, šaty z tanečních, pléd po babičce z přelomu 19. - 20. století, háčkovaná peřinka s poviánem, sada starých modelů autíček, část lidového kroje, dřevěná koloběžka, panenky a mnoho dalšího.

Naše současné děti měly možnost prostřednictvím výstavy poznat, jaké hračky byly kdysi, co se oblékalo a vše porovnat se současným vybavením.

Návštěvníků za výstavní týden bylo opravdu mnoho. Žáci tříd Základní školy v Doubravě přišli za doprovodu pedagogů. Pro školáky byl obzvlášť zajímavý pletací stroj, takový ještě neviděli. Dospělí návštěvníci, rodiče a prarodiče a obyvatelé Doubravy zavzpomínali se zápisem v návštěvní knize: „Děkujeme za hezkou vzpomínku na naše mládí.“

Podívat se přijeli klienti Domova Alzheimer v Karviné-Darkově s doprovodem. Pobyt na výstavě v nich vyvolal dojemnou vzpomínku na mládí umocněnou přítomností dětí.

Děti naší mateřské školy chodily na výstavu denně, učarovaly jim houpací koně, starý šicí stroj a mlýnek. Vše bylo poučné a rozšířilo obzory poznání. A to, že dětské hlavičky jsou bystré, přemýšlivé a výstava splnila svůj účel, dokazují slova: „Paní učitelko, pojďte sem, tady je nějaké velké cédéčko“ (gramogonová deska). „Paní učitelko, mohu to staré auto trochu nadzvednout, abych se podíval, jaké má řízení?“

Radomíra Jasenková, řed. MŠ Doubrava