„Když to řeknu kulantně, tak tu shořelo vše, co mohlo,“ uvedl jeden z techniků, kteří se po tři dny snažili závadu odstranit. Porucha však neměla vliv na klasické volání, posílání textových zpráv a internet. Tyto služby fungovaly bez omezení. „Od dopoledních hodin 30.června je T-Mobile postižen IT výpadkem, který má vliv především na interní systémy operátora,“ informovala mluvčí oparátora Martina Kemrová a dodala, že na odstranění hardwarového problému se intenzivně pracuje.

„Už ve středu se podařilo některé služby zprovoznit, další aplikace se podařilo obnovit ve čtvrtek v noci. V tuto chvíli systém stabilizujeme a pevně věříme, že obslužné kanály budou zákazníků dostupné během čtvrtečního odpoledne,“ uvedla krátce po čtvrtečním poledni Martina Kemrová a dodala, že operátor začal lidem jako omluvu rozdávat mobilní internet zadarmo.

Vzpomínková akce na Miladu Horákovou v Hradci Králové.
Hradec uctil oběť komunistů Miladu Horákovou

„Už teď nabízíme všem zákazníkům neomezená data zdarma, abychom předešli možným problémům s jejich nedostatkem. Jinak k žádnému výpadku na základních službách, který by bylo třeba kompenzovat, nedošlo,“ informovala mluvčí. Ne všichni se však k omluvnému balíčku dostali. „Je to hezké, že nám T-Mobile jako omluvu nabídl neomezená data, ale já se k nim zatím nedopracoval. Zákaznické linky nefungují a nejdou ani aplikace, přes které bych o ně žádal,“ uvedl pro Deník jeden ze zákazníků - pan Martin.