„Takové cíle opravdu nemáme,“ směje se vedoucí bohumínského týmu Patrik Poštulka. „Kdybychom však poskočili ještě o dvě nebo o tři místa nahoru, tak budeme maximálně spokojení,“ dodal.

Bospor na podzim trápily venkovní zápasy. Z osmi vyhrál jen dva a získal v nich pouhých sedm bodů. „Přemýšleli jsme nad tím, čím to je, ale zatím si to nedokážeme vysvětlit. Možná, že se venku moc přizpůsobujeme hře soupeře,“ uvažuje Poštulka.

Domácí tvrz uhájena

Zato doma Bohumín hraje velmi dobře – pětkrát vyhrál a ani jednou neprohrál. „Chodí na nás docela dost diváků, domácí atmosféra nám pomáhá,“ má jasno Poštulka. Fotbalisté se tak chtějí před svými fanoušky vytáhnout, nabídnout jim kvalitní fotbal, a to se Bosporu daří.

Dušan Socha v akci.Zdroj: Michal Chadim

Herní činností, na které v Bohumíně chtějí přes zimu zapracovat, je obrana. „Dostáváme totiž dost gólů,“ poukázal vedoucí týmu na 29 inkasovaných branek. Tolik gólů ze špičky tabulky nikdo jiný neinkasoval.

Ve hře dopředu však Bohumín funguje dobře, těží z rychlých křídel a dostává se do spousty šancí. Bohumínští na podzim dali 35 branek, více jich vstřelila jen vedoucí Opava B.

Co bude s kádrem?

V řadě týmů už spřádají plány na posílení kádru, v Bohumíně ale tuto otázku zatím neřeší. „Kdybychom chtěli nějakého hráče, tak vyloženě jako posilu. Ne aby přišel jen na doplnění. Musí to být tahoun,“ má jasno Poštulka.

V plánu nejsou ani žádné odchody. „Alespoň o nich zatím nevíme,“ doplnil vedoucí Bosporu. Hráči jsou v Bohumíně spokojeni, nemají důvod odcházet. S přípravou začne tým trenéra Martina Špičky na konci ledna a následně zamíří na soustředění do Malenovic.

Jsi lepší než Ronaldo? Porovnej se s hvězdami.
Jste lepší než Ronaldo? Porovnejte se! Zapojte svůj klub do projektu Deníku
V Karviné má vzniknout thermal park, vybudovat ho chtějí lázně Darkov.
V Karviné má vzniknout termální park