Hráči Bosporu nejeli do Beskyd v roli favoritů. Jenže jim vyšel vstup do utkání a už v 18. minutě vedli díky dvěma gólům Padýcha 2:0. „Jejich šance jsme přežili a sami jsme potrestali chyby soupeře,“ řekl po utkání spokojený hostující kouč Martin Spička.

Domácí hrozili hlavně ze standardních situací, nebo dlouhými nákopy, bohumínská obrana si s tím ale poradila velmi dobře. „Perfektně jsme to uskákali,“ dodal Špička.

Krátce před přestávkou zvyšoval už na 3:0 pro Bospor Stošek. Za domácí sice vzápětí kontroval Staněk, další branka už ale nepadla. „Ve druhém poločase už jsme to kontrolovali. Kromě jediné šance jsme je k ničemu nepustili,“ potěšil Špičku výkon jeho svěřenců.

Karvinští (v bílém) v derby proti Opavě.
Slezské derby nerozhodně. Výhru opět odmítl Hanousek

Bohumínu se letos zatím nedaří tak, jak se v klubu čekalo. Důležitá výhra ve Frýdlantu by to ale mohla změnit. „Snad nám to pomůže,“ věří před víkendovým derby s Havířovem trenér Špička. „Teď náš čekají čtyři těžké zápasy, které ukážou, jak na tom vlastně jsme. Pokud zvládneme říjen, tak to bude dobré,“ dodal.

BFK Frýdlant n. O. – Bospor Bohumín 1:3 (1:3)

Branky: 41. Staněk – 4. a 18. Padých, 39. Stošek. Rozhodčí: Trigas – Laštuvka, Dudek. ŽK: 5:5. Diváci: 320.

Bohumín: Švrčina – Ferenc (73. Latocha), Kodeš, Košťál, Stošek – Siekiera (63. Palej), Bloksch, Jesch, Halaška – Lišaník (82. Kubinski), Padých. Trenér: Špička.

Havířovským hokejistům venkovní dvojzápas vyšel.
Havířov zvládl venkovní trip. Vyhrál i v Ústí
Petrovice deklasovaly Šenov 10:0.
Přehled utkání krajského přeboru