Na hřiště Bosporu přijel vedoucí tým tabulky z Rýmařova a bohumínští borci věděli, že je čeká náročná práce. Po derby se však naladili na vítěznou vlnu a tříbodový zisk chtěli potvrdit i na domácím hřišti. Jejich plány se ale začaly rychle bortit.

V šesté minutě totiž otevřel skóre hostující J. Furik a za dalších šest minut zvyšoval na 2:0 pro hosty Navrátil. Třetí gól přidal ještě před přestávkou Němec a bylo prakticky rozhodnuto. „Byl to takový náš klasický zápas. Soupeř byl sice hodně kvalitní, jenže my jsme podali podprůměrný výkon,“ zhodnotil představení domácích vedoucí bohumínského mužstva Patrik Poštulka.

Vojtěch Smrž (v bílém) byl v Příbrami u obou karvinských gólů.
Vojtěch Smrž: Vítězný gól řadím vysoko

Domácí do druhé půle poslali tři nové hráče a jejich výkon se mírně zvedl, jenže když se v 65. minutě podruhé v zápase trefil Navrátil, bylo to už o čtyři branky. „Špatně jsme je dostupovali a dávali jsme jim hodně prostoru. Taky dobře kombinovali,“ pochválil soupeře Poštulka.

V závěrečné dvacetiminutovce se sice dvakrát prosadil bohumínský Padých, trefil se však i hostující Šupák a Rýmařov tak dospěl k vysokému vítězství 5:2. „Mají rychlé hráče. Hráli na brejky a to jim vyhovovalo,“ uvedl Poštulka. „Dostat pět gólů je prostě hodně. Takto bodovat nejde,“ uznal.

Bospor Bohumín – Jiskra Rýmařov 2:5 (0:3)

Branky: 70. a 84. Padých – 16. a 65. Navrátil, 6. J. Furik, 44. Němec, 79. Šupák. Rozhodčí: Částečka – Šimoník, Zapletal. ŽK: 2:2. Diváci: 150.

Bohumín: Miftari – Richtár (62. Latocha), Stošek, Košťál, Uher (46. Siekiera) – Halaška (46. Lišánik), Jesch, Palej (59. Kubinski), F. Hanus (46. Kodeš), Bloksch – Padých. Trenér: Špička.

Těšíňané doma vybouchli.
Hlava v Barceloně, nohy v okresním přeboru
Havířovští hokejisté se radují z domácí výhry nad Sokolovem.
Havířov s nováčkem dvakrát dotahoval, bere ale všechny body